Tae-Akatemia lehdistömateriaali

Lehdistötiedote 17.10.2016

Konepajasta kouluttajaksi – Koulutuksen murros pakottaa teollisuuden toimijat miettimään työvoiman saatavuutta

Virroilla Memar Oy:ssä on havahduttu siihen, että tiettyihin erityistehtäviin on vaikea saada motivoituneita, nuoria työntekijöitä. Syynä esimerkiksi teollisen taonnan kohdalla on se, että takomot ovat Suomesta vähentyneet ja samalla alan koulutus on lopahtanut. Ratkaisua on lähdetty hakemaan luomalla oma koulutusmateriaali verkkoon.

Tae-Akatemia paikkaa koulutuspuutteita

– Meillä on Pirkkalassa takomo, joka pitää sisällään mm. Pohjoismaiden suurimman vastaiskuvasaran ja haluamme pitää huolen, että saamme tulevaisuudessakin osaavaa työvoimaa, summaa Memar Oy:n toimitusjohtaja Aki Kangas. Tähän tarpeeseen Memarissa ideoitiin Tae-Akatemia (www.tae-akatemia.fi). Tae-Akatemian ilmainen verkkokurssi soveltuu sekä alaa ennestään tuntemattomille että alalla jo toimiville, antaen kurssin suorittajalle hyvät perustiedot teollisesta taonnasta.

Tae-Akatemian Teollinen taonta valmistusmenetelmänä -verkkokurssi perehdyttää opiskelijan taottaviin materiaaleihin, takeiden materiaaliominaisuuksiin, taonnan teknologiaan, takeiden suunnitteluvaatimuksiin sekä kustannuksiin, tilaamiseen ja toimittamiseen. Lisäksi perehdytään takeiden lämpökäsittelyyn ja jatkokäsittelyyn esimerkiksi hitsaamalla.

Kurssikokonaisuus on ilmainen ja sen voi opiskella omaan tahtiin – koko kurssin suorituksesta saa diplomin. Tällä hetkellä kurssille on kirjautunut jo 40 osallistujaa, joista suurin osa on myös kurssin suorittanut loppuun. Pääosa osallistujista tulee teknisistä korkeakouluista, joista osa on ottanut Tae-Akatemian kurssin täydentämään omaa opetustaan.

Kurssia tukemaan on julkaistu myös painettu kirja: Teollinen taonta valmistusvaihtoehtona, 2016.

Lisätietoja:

Aki Kangas
toimitusjohtaja
Memar Oy

etunimi.sukunimi@memar.fi
GSM 050 558 2466

Lehdistökuvat:

Vapaat toimitukselliseen käyttöön – Memar Oy 2016
Kuvaajan nimi mainittava: Tommi Järvinen